IntraNote logo
5. september 2019

Ny i job: Pre-boarding skaber hurtig værdi

Du ansætter en ny. Du starter som ny. Første møde mellem ansat og organisation er en udfordring. Hvordan holdes omkostningerne ved on-boarding lave, uden at det går ud over medarbejderens tilknytning til den nye organisation? Med IntraNotes pre-boarding-løsning understøttes den proces allerede fra kontraktunderskrivelse.

Vi har taget en snak med IntraNotes HR Manager Ann Langballe om effektiv on-boarding af medarbejdere, og hvordan værdi for virksomheden og mening for medarbejderen går hånd i hånd. ”Nederste trin i behovspyramiden kan vi dække med god pre-boarding, så on-boarding-tiden forkortes. Medarbejderen er hurtigere oppe i gear. Det er lige nøjagtig der, det normalt koster virksomheden en pokkers masse penge,” forklarer Ann Langballe.

Hvornår skaber en nyansat værdi?

Hvor lang er indkøringsperioden for en nyansat i din virksomhed? Hvor hurtigt følte du dig helt ”kørende”, sidst du skiftede job? Du kan jo prøve at spørge din administrerende direktør, hvor lang tid han/hun tror, det tager. Derefter måske din HR-chef. Du får nok to svar: Et optimistisk og et mere konservativt. Alt mellem 4-12 måneder er dog meget almindeligt.

Faktum er, at det tager tid og koster ressourcer at få en ny medarbejder integreret i både organisationens kultur og formelle arbejdsgange. I et digitalt pre-boarding-rum kan denne tid formindskes, fordi medarbejderen får indblik i den organisation, han/hun snart træder ind i. Der kan fyldes meget information ind i pre-boarding-rummet, men vigtige elementer kan ifølge Ann Langballe indebære:

”Historikken og organiseringen i virksomheden, velkomst fra den administrerende direktør, billeder af kolleger og rolle- og arbejdsbeskrivelser. Måske en invitation til den sommerfest, der afholdes to dage før jobstart. Inden første arbejdsdag, får man en fornemmelse for, hvilke kolleger, der sidder i ens afdeling, og hvad der rører sig.”

Derudover er praktiske informationer og formaliteter om it-systemer, bestilling af computer, telefon og andet udstyr oplagte. Mulighederne er mange. I IntraNote WorkSpace kan du nu designe et digitalt pre-boarding rum. Via et link kan en bid af organisationen eksporteres til en kommende kollega, så snart kontrakten er underskrevet.

At skifte job skaber et vakuum

Tiden, fra kontraktunderskrivelse med den nye arbejdsplads til sidste arbejdsdag på den gamle, føles som et vakuum. Typisk har den nye medarbejder masser at se til med overdragelse af opgaver på den gamle arbejdsplads. Samtidig står nye udfordringer og venter lige rundt om hjørnet. Med pre-boarding mindskes dette:

”At være på vej væk fra et job, opleves som et vakuum. Det er derfor rigtig vigtigt at have et digitalt rum, som man stille og roligt kan lukke den nye medarbejder ind i, så han eller hun oplever følelsen af allerede at være en del af fællesskabet på den nye arbejdsplads,” fortæller Ann Langballe med udgangspunkt i sine egne jobskifter og mange års erfaring med HR-arbejde i forskellige virksomheder.

Succesfuld pre-boarding giver en nyansat mulighed for på forhånd at få overblik over formelle praktikaliteter og kulturen inden første arbejdsdag. I ro og mag kan man sidde derhjemme og gøre sig fortrolig med en ny organisation. På den måde afdramatiseres opstarten og rammerne sættes for en tryg indførsel i et ellers fremmed miljø.

Gør on-boarding effektiv og meningsfuld

Tidligere blev der snakket meget om work-life balance. I dag handler arbejdet om meningsfuldhed, altså meningen med at udfylde sin jobfunktion. Med en pre-boarding-løsning til IntraNote WorkSpace forlænges glæden og begejstringen over et nyt job. To væsentlige spørgsmål understøttes dermed:

1. Hvorfor tager du på arbejde?
2. Hvorfor har vi (organisationen) brug for dig?

Begge spørgsmål er væsentlige for arbejdspladsen anno 2019. Med fyldestgørende pre-boarding identificerer en ny medarbejder sig hurtigere med organisationskulturen. De to spørgsmål imødekommes dermed fra start, og rammerne for meningsfuldt arbejde på den lange bane grundlægges.

I sidste ende skal det meget gerne give overskud på bundlinjen. En ny medarbejder performer bedre, hvis vedkommende føler sig tryg. Med IntraNotes pre-boardingløsning bliver overdrevet optimisme om on-boarding tid forvandlet til realisme.

Med effektiv pre-boarding får du:

  • En ny medarbejder der skaber værdi hurtigere.
  • Optimal og effektiv on-boarding.
  • Minimerer vakuummet mellem to jobs.
  • Rammerne for at skabe en forståelse for en meningsfuld arbejdsplads.