IntraNote logo
Silkeborg den 24. maj 2019

Har du chattet med dit intranet i dag?

IntraNote a/s og startup-virksomheden BotXO indgår i partnerskab om at bringe chatbot-teknologi og AI ud til intranetbrugerne.

Vi er efterhånden ved at vænne os til, at hjemmesider møder os med en venlig hilsen fra en digital assistent, der tilbyder sin hjælp, og man må sige, at chatbot-teknologiens indtog på hjemmesiderne gradvist er ved at ændre vores opfattelse af, hvad god service er på internettet.

En fælles vision
Herhjemme er BotXO fremme i forreste geled i udviklingen af chatbots. Målet er at gøre den nye teknologi tilgængelig for kommerciel brug på en let og overskuelig måde. IntraNote har næsten tyve års erfaring med intranet, og har gennem hele sit virke arbejdet på at gøre kommunikation og videndeling internt i virksomheden så let som muligt.

Da de to virksomheder kom i snak, tegnede der sig hurtigt en vision om en kobling af de to verdener. Hvorfor ikke bruge en teknologi, der indtil nu er brugt kommercielt på hjemmesider, til at højne niveauet for videndeling og kommunikation internt i virksomhederne?

Skab samtalen med dine medarbejdere
”Der kommer mere og mere liv til de eksterne hjemmesider via de digitale assistenter,” siger kommerciel direktør hos BotXO, Tonny Rønnow, ”og mulighederne for at brede den levende og dialogbaserede kommunikationsform ud på indersiden af virksomhedernes firewall giver uendelig god mening.”

IntraNotes forretningsudviklingsdirektør, Søren Rust Nielsen, tilslutter sig den tanke. Intranet har gennem to årtier været en kerneforretning for IntraNote, og erfaringen i virksomheden er derfor stor på dette felt.

”Vi har som virksomhed set og tilpasset os mange forskellige trends gennem de sidste to årtier. Et af de helt store teknologiske spring var, da intranettet blev mobilt og responsivt. Nu tror jeg på, at de digitale assistenter kan være med til at skabe en ny standard for intern kommunikation. Man kan skabe en helt ny tone og en langt mere levende dialog med chatbots. Ad den vej kan vi forhåbentlig inddrage for eksempel medarbejderne i produktionen eller i detailhandlen på en helt anden og mere dynamisk måde, end vi hidtil har kunnet. Vi tror på, at vi kan skabe et nyt og unikt syn på intern kommunikation og videndeling gennem samarbejdet mellem IntraNote og BotXO.”

Det er også arbejde
”Vi går ind i samarbejdet med IntraNote med åbne øjne,” supplerer Tonny Rønnow. ”IntraNote har en overordentlig solid erfaring på deres område, og vi kan nu tilbyde en teknologi, der er blevet så moden, at den kan skabe værdi. Men man skal ikke narre sig selv; man skal gøre en indsats for at gøre sin chatbot brugbar, det er et stykke arbejde, der skal gøres.”

Søren Rust Nielsen fortsætter: ”For blot et år siden var digitale assistenter eller chatbots ikke noget, vi anså som et område, vi ville arbejde i. Men vi kan jo se, at udviklingen går i den retning, og at løsningerne bliver mere og mere solide. Som Tonny siger, går vi ind i dette med åbne øjne og med al den erfaring, vi har indenfor intern kommunikation og videndeling. Det bliver et virkelig spændende samarbejde!”

De første streger for mulige løsninger er allerede tegnet på virtuelt papir, men det formelle samarbejde, hvor de to virksomheders udviklere bliver involveret, forventes at starte i løbet af juni.

Nærmere information kan fås hos forretningsudviklingsdirektør Søren Rust Nielsen på telefon 6162 1430 eller pr. e-mail srn@intranote.dk