IntraNote logo

Det koster et godt intranet

Mange faktorer har betydning for, hvad et nyt intranet koster. Men når alt kommer til alt, er det ikke systemet, der er relevant – det er dine behov.

Kun få mennesker køber en vare, en tjeneste eller en ydelse uden at vide, hvad prisen er. Sådan er det også med intranet.
Udfordringen er imidlertid, at vi leverandører er nødt til at stille dig en lang række spørgsmål for at kunne komme med det rigtige svar. Desværre kender vi ikke dine behov endnu – men lad os kaste os ud i det alligevel:

I dette blogindlæg vil vi give dig et billede af, hvad du skal forvente at betale, hvis du er i markedet efter et nyt intranet. Naturligvis med alle de forbehold, vi bliver nødt til at tage af respekt for, at ingen virksomheder er ens, og at specifikke forhold kan få betydning for den prislap, som skal sættes på dit nye intranet.

Et intranet koster altid noget

Inden vi kommer til kernen, har vi en lidt ærgerlig meddelelse: Der er ikke noget, der hedder et gratis intranet. Og det gælder også for de løsninger, der ellers bryster sig af at være netop det. Det er vigtigt at være bevidst om, at økonomispørgsmålet altid skal deles i to: Der er etableringsomkostninger, og så er der driftsomkostninger.

Hvis vi kigger på de løsninger, der i teorien er gratis, findes der produkter, som for så vidt kan løse en stor del af en gennemsnitlig organisations behov. Men læg altid mærke til, om dette følger med det nye intranet:

Datasikkerhed: Hvordan er dine data sikret? Udbyderen af en gratis løsning vil sjældent allokere ret mange ressourcer til datasikkerhed, og så skal du løfte den udgift selv.

Fildeling: De gratis løsninger vil sjældent give brugerne mulighed for at dele filer og dokumenter direkte i systemet, som du kender det fra fx IntraNote Portal Server, IntraNote WorkSpace og SharePoint. Derfor skal der bringes andre løsninger i spil til at dele filer, og du skal sikre dig, at dit intranet tillader og muliggør integrationer til netop den eller de fildelingsløsninger, som du ønsker at bruge. Også her skal du huske at tænke på sikkerheden. Fx er der mange løsninger, som ikke umiddelbart lever op til EU's persondataforordning og de nye krav.

Support: Hvilke muligheder har du, når tingene kører skævt? Ingen it-systemer er fejlfrie (heller ikke dem, der koster penge), så spørgsmålet er, hvordan du er stillet, når du har brug for hjælp til at udbedre fejl eller akutte problemer?

Opdateringer: Det kommer måske som en overraskelse, men du kan ikke regne med, at opdateringer af din intranet-løsning er gratis. Rent faktisk kan du opleve, at de helt store udbydere kan sende nogle heftigt høje regninger for at opgradere en eksisterende løsning - naturligvis afhængig af hvor mange brugere, man har på løsningen, og hvor mange udviklere du selv har siddende til at lave noget af arbejdet. Du får helt sikkert værdi for pengene, men hvis du forventer, at opgraderinger følger med på samme måde, som når du opdaterer din egen PC eller Mac, kan der vente en gedigen overraskelse.

Prisen afspejler dit behov

Og så til sagen: Hvad koster et intranet fra IntraNote? Virksomheder er forskellige, og flere parametre spiller ind afhængig af fx størrelsen på din virksomhed.

35 kr. pr bruger pr måned. Det vil være tallet, hvis du kommer ind fra gaden og kræver et hurtigt svar på, hvad en organisation på 100 medarbejdere skal give for et gennemsnitligt intranet fra IntraNote.

Men hvis du pludselig står i vores reception (og det er du meget velkommen til ), vil vi bede dig om at sætte dig ned, skænke dig en kop kaffe og spørge ind til, hvad du i virkeligheden har brug for. For det er dine konkrete behov, der afgør prisen.

Hvad du ønsker skal du få

Udgiften til en intranetportal fra IntraNote afhænger af, hvor stort dit behov er for kommunikationsrådgivning, teknisk rådgivning, installation samt hjælp til strukturering af dit indhold.

Samtidig er det væsentligt, om du vælger at bruge vores ’Built by IntraNote’-koncept, hvor vi bygger hele løsningen for dig, eller om du selv vil være med i opbygningen og samtidig lære at bruge systemet i et ’train-the-trainer’-forløb. Det er desuden en faktor, hvor meget uddannelse, du har brug for efter opbygningen, hvor meget tilpasning i forhold til design, du vil have, og hvilke integrationer til andre systemer, der er behov for.

Hvis du tilkøber flere moduler (fx booking-modulet), vil prisen pr. bruger stige afhængig af modulets pris. 
Hertil kommer hosting der koster fra 1.500 kr. pr. måned, hvis IntraNote skal hoste løsningen.

Det kan lyde som mange ting at forholde sig til, men husk, at vi er vant til at stille de rette spørgsmål, så vi kan indkredse den løsning – og pris – der passer til præcis dine behov.

All inclusive

Noget af det, vores kunder er rigtig glade for, er, at priserne fra IntraNote altid indeholder hotlinesupport, adgang til opdateringer, IntraNotes intranet-app, integration til Microsofts Active Directory (AD) samt to årlige ERFA-møder med andre IntraNote-kunder, hvor du får ny viden og stærke netværk.

Der kommer derfor ingen ubehagelige overraskelser, når prisen er givet, og du er sikret, at du og din organisation hele tiden har adgang til professionel viden og assistance.

Vi håber, at du har fået en fornemmelse af, hvad et nyt intranet vil kræve af ressourcer for dig og din organisation. Og vi håber også, at du har lyst til at få et endnu mere klart svar baseret på netop dine behov.